Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Igår såg jag en förhandsvisning av A Single Man, Tom Fords regidebut. Filmen var snygg, mer än något annat. Men ack så snygg! Så snygg att det räckte i en timme och fyrtio minuter – människorna, kläderna, miljöerna, färgskiftningarna och de små, små detaljerna. Och det vore inte Tom Ford om han inte smög in sina egna produkter. På Julianne Moores toalettbord och i Colin Firths badrum stod hans parfymflaskor placerade, om än med etiketterna borttagna.

Det som dock fångade mig allra mest var det fantastiska huset. I verkligheten är det huset Schafferhuset som används. Det är ritat av mästerarkitekten John Lautner. Skynda att se K-special om just Lautners liv och verk på Svt play. Det är förresten öppet hus i helgen, om du råkar ha vägarna förbi LA då…


Bilden lånad från The John Lautner Foundation

A Single Man har Sverigepremiär den 19 februari.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här