Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Förra torsdagen tog jag tillfället i akt att bli mejkad av The Body Shops internationella makeupartist, charmige Chase Aston och ställde givetvis en mängd frågor. Han tyckte jag skulle skippa foundation och la istället en primer på mig, företagets nya Skin primer moisturise it (andra bra primers är Smashbox Photofinish, MAC Prep + prime och Make up store Quick fix). En primer fungerar ungefär som spackel, det slätar ut och förbereder huden för nästa steg. Dessutom förbättrar det förstås hållbarheten.
Ovanpå primern borstade han bara pressat puder (”det ger bättre täckning”) med en generös borste.
Resultatet var felfritt, fantastiskt utan att se ett dugg onaturligt ut.


Bjooti tog en ”före-bild” på mig

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar