Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag är svag för viktoriana. Svart, skräcknoveller, kysk kärlek och blek hy – bring it on! Tidigare har jag ju skrivit om Chanels svarta läppstiftsserie, som fått sällskap av en skuggkvartett, ett par mascaror under namnet Collection noirs obscurs de Chanel.

Jag älskar läppstiften! På bild. Och i min hand. Men tyvärr inte på mina läppar. I trion var bruntonade Obscure den nyans som var minst… deprimerande.

Precis som i en 1800-talroman är det för min del tydligt att the object of my desire är bäst att beundras på distans.


Skön skräck på disk vecka 39

Som tur är finns det några andra snygga och smickrande produkter i kollektionen som inte får mig att se ut som om jag firar Halloween i förskott.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här