Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Tack för tipsen om solfjädrar! Jag hittade helt otippat en på Ladurée i London, när jag var inne och fyllde på macaronförrådet.

Mellan mjälla macarons och gudomlig sylt snappade jag upp att skogurun Christian Louboutin har designat tre askar åt det franska sötsaksföretaget. Tidigare smaskiga samarbeten inkluderar Sonja Rykiel, som skapat omslag till chokladkakor.

Den 11 september släpps askarna, så det gäller att ta sig till en Laduréebutik. Gärna nära en Uniqlo butik, eftersom minimalismens mästarinna Jil Sander har tagit fram en kollektion åt den japanska kedjan. Snacka om att kombinera nytta med nöje!

Ett annat skönt samarbete är Helena Rubinsteins höstkollektion Delicious beauty. Jag träffade tidigare Laduréemedarbetaren Pierre Hermé i Paris tidigare i sommar. Tack vare honom finns det ett lavendelkola doftande lila läppglans att som får mig att le och längta efter hans specialdesignade macarons med samma smak. Läs mer om det och höstens andra spännande sminksamarbeten i K på lördag den 5 september.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här