Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Skönhetsbloggen tog en välförtjänt semester och nu är jag äntligen tillbaka med nyheter, uppslag, tester och tankar.

Jag har minsann inte legat på latsidan. Två veckor spenderades i södra Frankrike och det var ett utmärkt ställe att prova på nyheter och använda gamla favoriter.

Några saker som följde med mig söderut:
Solskydd från spf 15 till 50. Favoriter är vårdande krämer för ansikte och kropp från Lancôme och Vichy samt L’Oréal Paris klara spray för familjens mindre torra typer.
En rejäl solhatt
Filmstjärnestora solglasögon
Vackra tunikor
Läppglans med solskydd
Doft – min ”södra Frankrikeparfym” är J’Adore från Dior. Semesterlycka med ett enda sprej. Jag har den aldrig annars, vilket gör det magiskt.

Jag hann varken vaxa, plocka, färga, manikyra och pedikyra innan. Och världen gick minsann inte under för det.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här