Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

När Guerlain lanserade Insolence 2006 skedde det på Ecole des Beaux-Arts i Paris. I entrén delades svarta sidensolfjädrar ut för att skänka lite svalka i den stora salen där hundratals gäster från hela världen hade samlats. Och Hilary Swank, förstås.

Solfjädrarna används även i Maison Guerlain, dofthusets fantastiska butik på Champs Elysées. Här kan man spreja parfymer på dem och sedan vifta under näsan. Betydligt mer estetiskt än en liten pappersremsa. Jag har använt min solfjäder flitigt, men tyvärr försvann den i någon flytt och är innerligt saknad.
Inför semestern på sydligare breddgrader tänkte jag ge mig ut på jakt efter en ny. Alla tips emottages tacksamt.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här