Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer


Om du som jag tyckte att syrenernas tid försvann alldeles för fort, så finns de förgängliga blomstren tack och lov fångade på flaska. Den allra mest mästerliga varianten är En passant av Olivia Giacobetti för Frederic Malle. Är det inte ett ljuvligt namn, säg? ”I förbifarten”. Precis så känns doften. Lite för flyktig, en bris av vita syrener blir mjukt myskig på huden.

Tyvärr är den svårtillgänglig och jag ångrar bittert att jag inte köpte en flaska under min senaste Parisvisit. Känner jag mig själv rätt – och det gör jag ju oftast – kommer jag inte vara sugen på att införskaffa doften i höst, så jag får helt enkelt planera in en resa i vår. Också.

På betydligt närmare håll – och till mycket lägre pris – finns Yves Rochers variant i Pur Désir-serien. Duschgelén kan få hjälpa till att förlänga känslan av försommar när jag äntligen äger En Passant.

Snart i ett badrumsskåp nära mig…

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här