Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Höstens mest hajpade nagellacksfärg är, såhär mitt i sommaren, Chanels Jade. Alla vill ha det mintgröna lacket och det bloggas ändlöst om det. Jag är inte helsåld, men givetvis lite nyfiken.

En av fördelarna med mitt jobb är att kunna plocka russinen ur höstkollektionskakan (nix, Jade ser inte ut att komma till Sverige) redan nu och jag har tjuvstartat med Lancômes elektriskt djupblå nyans Indigo Paris ur Aaron de Mays kollektion som heter just Declaring Indigo. En djup och skimrande bilmetallicblå nyans som passar kortklippta naglar finfint.

Lustigt nog är det precis en sådan nyans jag vill ha på min Maserati Quattroporte. Om jag hade någon, vill säga. Som det är får jag nog nöja mig med nagellacket ett tag till.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här