Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Ännu ett exempel på att verkligenheten överträffar dikten: en av åttiotalets supermodeller, Karen Mulder, arresterades i Paris tidigt i går morse för att ha ringt och hotat en plastikkirurg, rapporterar Vogue.com.

Mulder, som levt ett tillbakadraget liv, har kämpat mot depression och drogmissbruk. Enligt en källa inom polisen var hon missnöjd med ett kirurgiskt ingrepp och ville återställa det . Hon hade ringt upprepade gånger till kirurgen, som kände sig hotad och kontaktade polisen.

Plastic fantastic – Karen med famnen full av sig själv, Naomi och Claudia

Det låter onekligen som något ur Melrose Place spinoffen Models, Inc eller varför inte åttiotalsklassikern Paper Dolls som repriseras på kanal 9. Vilket får mig att förundras över att ex-modellen och skådespelerskan Morgan Fairchild inte åldras över huvudtaget. Hon däremot måste vara nöjd med sin plastikkirurgs hårda arbete.


Morgan 1984 och 24 år senare…

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här