Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag tänkte precis: hör jag ”sotiga ögon” igen så skriker jag. Till och med jag är trött på det – om inte fenomenet så i alla fall orden. Och så fick jag syn på Nathalie Portman i finaste Oscarsstass . Hennes ögon var sotade, visst, men inte i fyra nyanser av grått, utan i plommon och rosa. Svenskupfödda makeupartisten Jeanine Lobell gjorde mejken.
– Min inspiration för Natalie på galan var hennes klänning. Färgen var en fantastisk orkidényans och eftersom den var Rodarte ville jag göra en cool, punkrockig, sexig fé-makeup.

Aaah, ok. Glasklart. Jeanine använda Chanel Silky eye shadow duo i Orient express, där den ljusrosa skuggan lades som bas och den mörklila sotades runt ögat, på ögonlocket och under ögat. Sedan la hon en svart kajal innanför nedre fransraden och avslutade med Inimitable macarara. I svart, förstås. Läpparna fick en lätt lavendelton av Chanel Glossimer läppglans i Galactic.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här