Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Är mitt läppglans smartare än vad jag är? För hur kan mitt smink veta vilken färg som passar mig bäst när jag fortfarande famlar i mörkret? Jag är förresten rätt säker på att det är en skirt rosa nyans.

Lustigt nog är det ungefär den färgen som mina läppar antar efter att ha applicerat Smashbox O-gloss eller Clarins nya Instant gloss, båda färglösa glans i förpackningarna. Men det är inte artificiell intelligens i flytande form. Nix, här är det fiffiga vetenskapsmän som varit framme. Glanset är mycket riktigt färglöst i tuben, fast det är inte smart nog att anpassa sig till just mina läppar, det är fukten i dem som framkallar färgen. Olika personer har olika färger på läpparna till att börja med, vilket ger nyansskillnaden. Jag har testat både på en bit vitt papper och en gul fuktig disktrasa. Clarins glans säger sig reagera med hudens ph, ett slags litmus för läpparna, även om jag inte märker någon större skillnad på nyans jämfört med Smashbox.

Adjektiv som intuitiv och intelligent bör i det här fallet begränsas till levande varelser, inte läppglans. Är det något som är smart så är det marknadsföringen. Som tur är ger glansen finfin färg ändå, även med betydligt mindre hokuspokus.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här