Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

En av mina favoritfilmer är Medan vi faller. I den spelar en ung Vincent Cassel rollen som Vinz i en svartvit skildring av livet i Paris förfallna förorter under ett dygn. Coole Cassel har dessutom varit med som capoeirakunnig playboytjuv i Ocean’s Twelve och Thirteen.

Nu har den sexige skådespelaren fått uppdraget att förkroppsliga Yves Saint Laurent nya herrdoft som släpps i april. Hans fru, undersköna aktrisen Monica Bellucci, är sedan några år tillbaka Diors ansikte. Undrar vad det äkta paret tillika kosmetikakonkurrenter talar om till frukost?


– Nä, älskling, jag får faktiskt flest helsidor.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här