Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Nu är ju knappast kladdiga ögon något eftertraktat – tvärtom är det ett tecken på att man bör stanna hemma. Men blanka ögonlock är högsta mode.

Hippiechica Ibizabruden och makeupartisten Charlotte Tilbury tipsade mig om MAC Clear gloss texture. När vi sågs backstage på Alessandro dell’Acquas visning för höst/vinter ’06-07 blandade hon den med svart crèmeskugga för en rå, rockig kvällslook.

Nu till våren ’09 applicerar hon den helt allena på ögonlocket. Vaselin – med eller utan svart puderskugga – funkar också utmärkt, även om man bör ha vattenfast mascara till för säkerhets skull.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här