Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Sveriges mesta modell, Caroline Winberg, var på blixtvisit i Sverige för att göra lite Lindexjobb och för att lansera sin hudvårdsserie tillsammans med Stockholmsgruppen. Vi fick en snabb pratstund i torsdagskväll.

De flesta kändisar och modeller lanserar parfymer. Varför gör du en hudvårdsserie?
– Det kändes naturligt för mig. Normalt använder jag inte något smink. Dessutom hade jag problem med min hy i början av karriären när jag testade en massa produkter och makeupartister skrubbade och slet i den. Numera har jag har alltid med mig egna produkter, som får mig att känna mig ren och fräsch.

Ansiktskrämen kostar drygt åttio kronor. Varför det låga prisläget?
– Tanken är att de som vill ska kunna använda serien. Bra hudvård ska alla ha råd med.

Är utveckling av serien ett tecken på att du håller på att trappa ned som modell?
– Nej, nej, jag ville göra något annat också.

Produkterna börjar säljas första mars på Stockholmsgruppen cosmetics hemsida. En titt på innehållslistan visar en massa hudvänliga ingredienser som sheasmör och aloe vera, perfekt för känslig svensk hy. Ett test på handen avslöjar behaglig konsistens och lätt doft av vanilj.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här