Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

I ögonvrån på hotell Connaught i London får jag först syn på det. En låga i ett dovt grönt glas. En sirlig etikett i matt guld. En doft av diskret lyx. Dagen efter springer jag på det på Roja Dove Haute Parfumerie. Vad var nu detta?
Svaret är Cire Trudon, de franska doftljusens nestor. För även om det är först på senare år som vi i Sverige kommit på att väldoft via exklusiva ljus är ett bra sätt att bränna pengar, så har fransmännen gjort det i århundraden. Sedan 1643 har Cire Trudons ljus lyst upp den franska historien i glädje och i sorg, från Napoleons sons födelse till de sista, sorgliga timmarna i den franska kungafamiljen.
Dofterna går också från det kungliga – vaxade salsgolv i Versailles, Maria Antoinettes trädgård – till det sakrala – mossbeklädda klosterväggar- till det sant spejsade – de brända metallerna på månen.

Min egen favorit just nu är Balmoral, vars doft påminner om det skotska landskapets karga men storslagna grönska.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här