Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Lagom till att jag började blogga, bytte jag frisyr. Jag har haft en slags standardfrisyr i drygt tio år – någonstans mellan skulderblad och midja, knappt uppklippt. Efter sonens födelse föll ansenliga mängder hår av och jag kände mig lite trist i min långa och inte längre så fylliga frisyr. Det var dags att leta inspiration och fatta mod, alltså.

Vårens hetaste hår ä rakt avklippt och bara snuddar axlarna (lugg optional), gärna med lite kortare nacke. Gwyneth sågs med längden först och jag blev genast sugen, även om Mrs Martin annars inte är min stilikon. Fast det tog sin modiga tid innan jag var saxredo.

Så nästan helt spontant tog jag chansen när jag nyligen var i Paris på Maison de Beauté Carita. Tom, min frisör, kapade kvick en dryg decimeter. Sedan stylade han mig med en liten rundborste, en look som jag upptäckt är lite tidskrävande och armplågande, men går att återskapa hemma. Frisyren är förvånansvärt mångsidig även om den kräver lite jobb om man har riktigt tunt hår (då är det bäst att föna det med mycket volymprodukter och huvudet uppochner) eller riktigt tjockt sådant (då har det en tendens att svampa upp om man inte använder ett serum och fönar det så platt det går).

Längden på håret är nog det enda jag har gemensamt med Gwyneth, men det får mig att sträcka på ryggen och känna mig lite mer glamorös.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här