Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

McDonalds (ja, du läste rätt) har startat en teknikhubb i San Francisco. Långsökt kan tyckas, men visst behöver även hamburgerkedjor teknikutveckling.

McDonalds har placerat sig i det tekniktäta området ”Central Market” i San Francisco, där bland annat Yammer, Spotify, Twitter och Square har sina kontor.

Hamburgerjätten har hittills lyckats locka till sig ingenjörer från bolag som Paypal, Facebook och Yahoo och det finns plats för ett tjugotal fler. McDonalds digitalchef Atif Rafiq, som senast jobbade på Amazon innan han började på McDonalds förra året, är den som driver teamet.

McDonalds jobbar redan med olika tekniklösningar och appar, men vill göra mer. En talesperson säger, till teknikbloggen Techcrunch, att planen bakom att etablera en teknikhubb i San Francisco är för att kunna attrahera den bästa talangen och skapa relationer.

Vad de nyanställda ingenjörerna ska göra är än så länge oklart. Publikationen Advertising Age skriver att McDonalds hittills har testat mobila betalningar, AR-appar (AR står för augmented reality, vilket ungefär kan översättas till förstärkt verklighet på svenska) och digital signering, vilket är några saker man kan tänka sig att de vill utveckla vidare.

Som journalisten Tekla Perry på publikationen IEEE Spectrum skriver, så kan dock McDonalds få problem med fler rekryteringar. Dels på grund av konkurrensen om ingenjörer, men också för maten. Teknikbolagen här erbjuder många förmåner för sina anställda, som exempelvis frukost, lunch och middag, och trenden är organisk och nyttig mat.

”I landet av agave-sötade ekologiska drycker och hampa-guacamole, vad kommer det att serveras i McDonalds företagscafé?”, skriver Tekla Perry.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson