Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Mycket pekar mot att den sociala nätverksjätten Facebook vill vara mer än just ett socialt nätverk. Bolaget har ofta pratat om att vara en plattform för olika tjänster, vilket det är för exempelvis för spel och e-butiker, och nu testar man lyckan med en finansiell tjänst.

Det är tidningen Financial Times som rapporterar att Facebook ansöker om att bli en finansiell tjänst för elektroniska pengar. På Irland är bolaget på god väg att få det godkänt, vilket skulle innebära att pengarna kan användas i Europa.

Tjänsten går ut på att användarna ska kunna lagra, betala med och överföra pengar genom Facebook, och bolaget har även pratat med tre engelska startups om internationella samarbeten för överföringar. Men än så länge består Facebooks bankplaner av rykten och bolaget har avböjt att kommentera.

Facebook vill gärna få fler användare på utvecklingsmarknader som Indien och Kina, och betalnings- och överföringsmöjligheter skulle kunna vara en bra morot. Men det finns konkurrens, som e-handelsjätten Alibaba och sociala nätverksjätten Tencent som båda har lanserat mobila betaltjänster.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson