Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På tisdagen köpte sociala medier-jätten Facebook bolaget Oculus VR för 12 miljarder kronor. Affären förvånade många då Facebook inte är något spelbolag och Oculus virtuella glasögon Rift i dagsläget främst riktar sig mot spelbranschen.

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg försökte dock få köpet att verka logiskt med att säga att Oculus även ska bli en plattform för andra upplevelser.

Men över till något helt annat, som visserligen rör Oculus men inte just Oculus VR.

Det kanadensiska bolaget Oculus VisionTech and amerikanska Oculus Innovative Sciences aktier rusade på börsen när nyheten om Facebooks miljardköp kom ut, rapporterar Wall Street Journal. Bolagen har inget att göra med Oculus VR mer än i namnet, men kunde ändå njuta av ett uppsving i form av 152 procent respektive 15 procent på onsdagen.

LÄS MER: Facebook köper virtual reality-bolag

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson