Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

”Puh, måndag igen”, så känner säkert en del när helgen är slut och det är dags för en ny arbetsvecka. Mikrobloggen Twitter har kartlagt vilka ord och meningar twitter-användare skrev under veckodagar och månader 2013 och mönstret är tydligt – på måndagar kan det vara lite deppigt. För det är inte bara till exempel nyheter och kommentarer om tv-program vi twittrar ut, utan även vad vi gör och hur vi känner oss (men inte i går kväll för då låg Twitter nere)

På en söndag i december eller måndag i oktober är det stor sannolikhet att folk twittrar om att man är nedstämd, visar Twitters undersökning. Men på tisdagar i december och januari verkar det ha ordnat upp sig igen och folk är gladare.

På fredagar i januari är många sena till jobbet, och i juli är det i mitten av veckan de kommer försent. Bakis är man mest på söndagar i mars och torsdagar och fredagar i november.

Känner du igen dig?

Twitter-känslor
Grafik: Twitter

Silicon Valley-bloggen har tagit en kort bloggpaus, då jag är i Sverige ett par veckor. Ses här snart igen!

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson