Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

För drygt ett år sedan skrev jag om Bravos tv-serie: ”Start-ups: Silicon Valley”, som slutade mer eller mindre i en flopp. Men det hindrar inte HBO från att försöka och den här gången blir det med humor. Bravos show var en dokusåpa som kändes uppgjord och inte särskilt realistisk. Både när det gäller huvudpersonerna och ytligare aspekter som till exempel att poolpartyn skulle vara vanliga i kalla San Francisco.

Storproducenten HBO:s humorserie ”Silicon Valley” har premiär i USA den 6 april och även i den finns det en pool med, fast den verkar ligga ute i Silicon Valley där det är varmare.

Trailern nedan visar ett gäng grabbar som vill att deras startup ska bli nästa stora grej och leker med stereotyper av en entreprenör. Avsaknaden av kvinnor säger också mycket om hur fördelningen tyvärr är inom startup-världen, något som många här försöker ändra på. Det ska bli intressant att se hur Silicon Valley-folket tar emot serien och jag återkommer med en recension när den har haft premiär.

LÄS OCKSÅ: Startup-såpa stör Silicon Valley

LÄS OCKSÅ: Bakom kulisserna vid  ”House of Cards” säsongspremiär

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson