Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På fredagen låg Googles mejltjänst Gmail nere i runt 50 minuter. Det dröjde inte länge förrän folk började skämta om varför på Twitter, och Googles företagskunder lär inte ha varit så nöjda. SvD Näringslivs Adam Erlandsson skrev en analys på ämnet i går.

En person som inte heller har varit så nöjd med Gmail de senaste dagarna är David S. Peck i Fresno, Kalifornien. Det är teknikbloggen Techcrunch som rapporterar att det finns en bugg i Googles sök som leder till hans personliga mejladress i toppresultatet när man söker på Gmail. Klickar man på länken ”Email” (se nedan) öppnas ett ”skapa ett mejl”-fönster med hans mejladress.

Skärmdump: Techcrunch

Skärmdump: Techcrunch

Techcrunch ringde upp David S. Peck som sa att han fick tusentals mejl på fredagen, de flesta av dem utan innehåll.

”Jag har fått tusentals utan ämne, blanka e-postmeddelanden. 500 i timmen och jag kan inte stoppa dem”, sa han till Techcrunch.

Mejlströmmen startade på torsdagen och när han vaknade på fredagen hade han 1 900 nya mejl inkorgen. Trots att de flesta av mejlen var tomma så stod det till exempel ”varför mejlar du mig?” i några, vilket fick honom att tro att hans adress har använts i ett hack av något slag.

Senare blev Techcrunch kontaktad av fler som har varit med om samma sak som David S. Peck och buggen verkar vara en gammal som väckts till liv. Google kommenterade även saken:

”På grund av ett tekniskt fel, har en del e-postadresser på offentliga webbsidor framträtt i sökresultaten. Vi har fixat problemet och beklagar eventuella olägenheter.”

Google har inte haft en lätt helg helt enkelt. Både med Gmail och det sociala nätverket Google Plus som låg nere i fredags, och med folk som har blivit överrösta med mejl.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson