Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I juni fick Instagram en videofunktion och i början av november introducerade man annonser i flödet. Nu verkar det vara på gång med en meddelandefunktion i fotoappen, enligt källor till teknikbloggen Gigaom.

Det handlar om en privat meddelandefunktion med möjlighet att även skicka gruppmeddelanden, uppgifter som en talesperson för Instagram avböjde att kommentera till Gigaom.

Den nya funktionen förväntas lanseras innan jul, lagom till att många får nya smarta mobiler i julklapp.

Instagram-appen är relativt enkel att använda och har en avskalad design. En meddelandefunktion skulle kunna ta bort en del av enkelheten, men samtidigt är folk vana vid att kunna skicka privata meddelanden i sociala nätverk och på det sättet tror jag att det är välkommet.

LÄS OCKSÅ: Facebook gör nästa drag i spelet om meddelanden

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson