Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I veckan har Salesforces konferens Dreamforce pågått i San Francisco, dit deltagare från hela världen har flugit in för att prata om kundvård. Dreamforce bjöd också på kända Silicon Valley-talare och tidigare i veckan var Yahoos vd Marissa Mayer på scen.

Dagen efter henne var det Sheryl Sandbergs tur på scenen i ett av Moscone Centers konferensrum som rymmer upp till 14 000 personer. Hon är Facebooks operativa chef och har skrivit boken Lean In – Women, work and the will to lead, som kom ut i mars i år.

Sheryl Sandberg Marc Benioff DreamforceIroniskt nog introducerade Salesforces vd och styrelseordförande Marc Benioff henne genom att prata om en man, Harvard-professorn Larry Summer, som har följt henne genom åren och är stolt över henne. Fina ord, men malplacerade i sammanhanget.

Sheryl Sandbergs bok Lean In har fått stor uppmärksamhet och även kritik, delvis för att hon är i en annan position än många andra kvinnor.

Men oavsett det har bokens existens skapat en viktig debatt och Sheryl Sandberg har flera poänger.

– Kan alla män som har blivit kallade bossiga som barn räcka upp handen, frågade hon publiken.

Förutom att männen räckte upp handen innan hon hann säga klart meningen, var det många som tog ner dem igen och få som höll kvar dem uppe. Men när hon ställde samma fråga till kvinnorna räckte de flesta av dem upp handen.

Liknande resultat gällde för frågan om de blivit kallade aggressiva som vuxna på sin arbetsplats.

Sheryl Sandberg Dreamforce– När en pojke leder kallar vi inte honom bossig, vi förväntar oss att han ska leda. Men när en flicka leder på en lekplats kallar vi henne bossig, sa Sheryl Sandberg.

– Vi börjar tidigt kommunicera till små flickor att de inte bör leda. Och när de växer upp, säger vi till kvinnorna att de är för aggressiva och säger det till väldigt få män. De goda nyheterna är att vi kan ändra det här i dag, fortsatte hon.

Marc Benioff drog sig till minnes en situation på Salesforce då en av de manliga cheferna sa att en kvinnlig chef var aggressiv.

– Jag vill att mina chefer ska vara aggressiva, men ingen man har blivit kallad det, sa han.

Han sa också att han försöker sträva efter en balans mellan kvinnor och män, och att det var ett själviskt mål då det ger ett bättre företag.

– Kan du jobba bättre med 50 procent av befolkningen kommer du att ha bättre resultat, sa Sheryl Sandberg.

Men 64 procent av chefer i USA är rädda för att vara ensam med en kvinna i rummet. Två män i ett rum betyder ett möte. En kvinna och en man i ett rum uppfattas på ett annat sätt, menar Sheryl Sandberg.

Hon berättade om Lean In-grupper hon har träffat på olika företag runtom i USA, där man pratar om de här frågorna. Och att stiftelsen Lean In har tagit upp frågan: ”Vad skulle du göra om du inte var rädd”?

Bland annat var det en 28-årig kvinna som då hade sökt till att bli borgmästare i sin stad och lyckats.

Vid ett tillfälle under den timmeslånga intervjun fick Sheryl Sandberg Marc Benioff att rodna. Hon berättade att hon har uppmanat män över hela landet att köpa tvättmedel istället för blommor till sina fruar.

– Data visar att när män är mer aktiva partners i förhållandet är deras fruar lyckligare. Lyckligare par har mer sex, sa hon.

Hon tog också upp barnfrågan, som är ett problem i USA.

– Vi förlorar många kvinnor under åren med barnafödande, men vi gör ingenting åt det. Det är inte olagligt att prata om graviditet, bara att diskriminera mot det, sa Sheryl Sandberg.

Och siffror visar att kvinnor som jobbar ändå gör 30 procent mer av arbetet hemma och 40 procent mer av arbetet med barnen, refererade Sheryl Sandberg till.

– Vi måste få upp alla de här frågorna till ytan och prata om dem, sa hon.

Även om det skapar en obalans när könsskillnader tas upp.

– Vi vet till exempel att män anställs utifrån potential och kvinnor utifrån vad de redan har åstadkommit, sa Sheryl Sandberg.

Men hon tror stenhårt på att det går att ändra på stereotyper.

– Låt oss försöka, för det kommer inte att bli värre, sa hon.

——————————————————————-

Vill du läsa delar ur boken Lean In så erbjuder e-posttjänsten ”Daily bits of..” utdrag ur boken skickat till dig i ett e-postmeddelande om dagen.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson