Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Den här historien handlar om en femårig pojke med leukemi, en dröm om att vara Batman, en stad och sociala medier. På fredagen gick Miles Scott dröm i upplevelse då han som Batkid räddade San Francisco som förvandlades till Gotham City för en dag.

 

Det var välgörenhetsorganisationen Make-A-Wish Foundation, som uppfyller sjuka barns önskningar, tillsammans med San Francisco stad som anordnade dagen. Det med hjälp av över 11000 personer här i San Francisco, som innan hade anmält sig på organisationens sajt. De följde med Batkid längs gatorna när han räddade staden och många fler följde med via sociala medier. Runt 50 000 tweets i timmen med hashtaggen #SFBatkid gick ut på Twitter när han var på språng. Och på Instagram finns nu över 14 000 foton och videoklipp med samma hashtagg.

Miles Scott älskar superhjältar och fick som Batkid bland annat chans att rädda en fastbunden kvinna och ta emot stadens tack från borgmästare Ed Lee.

Han jagade också motståndarna Pingvinen (som har twittrat från fängelsecellen) och Gåtan körande i sin Batmobil, och räddade San Franciscos baseballmaskot Lou Seal.

San Francisco Chronicle hade tryckt särskilda tidningar dagen till ära, med Gotham City Chronicle på omslaget istället. Och till och med president Obama hejade på.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson