Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Med Apples nya operativsystem, som lanserades för en dryg månad sedan, kom det rapporter från användare som blev åksjuka och fick svindel av sina Iphones och Ipads.

LÄS MER: Nya IOS orsakar åksjuka och svindel

Så här en månad senare försöker Apple att fixa till problemet med en ännu en ny version av IOS 7.  I den förra versionen, som kom bara en vecka efter släppet, var det säkerhetsproblem som fixades till.

I den nya versionen finns det möjlighet att stänga av zoomanimationerna som finns när man går mellan olika appar, vilket orsakar illamående hos vissa. För att göra det slår man på ”minska rörelse” (inställningar >allmänt >hjälpmedel > ändra till ”på” vid minska rörelse), en inställning som också tar bort effekten av djup i skärmen.

I den nya uppdateringen av IOS 7 har även så kallade Icloud Keychain kommit tillbaka. Det är en funktion som lagrar information som inloggnings- och kreditkortsinformation, och som även kan synkas mellan olika prylar.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson