Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Visst tisslas det och tasslas det om nya mobiler, vem som ska bli vd var och vilka bolag som ska köpas upp. Men numera finns det också mycket annat skvaller i Silicon Valley. Någon kallade det ”the TMZ-fication of Silicon Valley”, och syftar på kändisskvallersajten TMZ.com.

Den senaste veckorna har skvallret nästan mer handlat om Googles medgrundare Sergey Brin än om Apples nya mobiler.

När New York Times teknikblogg Bits till och med skriver om det vet man att det är etablerat att skriva om rykten kring it-mogulernas privatliv. På Bits-bloggen gick artikeln under rubriken: ”På Google, en kärlekstriangel och en chef som lämnar”.

Det är Sergey Brin som har gått isär med sin fru Anne Wojcicki, grundare till gen-sajten 23andme och syster till Susan Wojcicki som bland annat är chef över Googles pengamaskin sökannonseringen. Alla medier har skrivit om separationen här, även om skvallerbloggen Valleywag är värst.

Men historien slutar inte där och pressen fick ännu mer att skriva om. Sergey Brin har ett förhållande med en Google-anställd som, för att göra historien ännu mer komplicerad, också har haft ett förhållande med Android-chefen Hugo Barra. Han lämnade i sin tur Google i förra veckan och gick till det kinesiska mobilföretaget Xiaomi, och det spekulerades vilt i om det var att kärleksaffärerna på Google hade gått överstyr.

Jag skrev tidigare i år om ”hollywodiseringen” av Silicon Valley och om såpoperan ”Start-Ups: Silicon Valley” som Bravo körde i våras. Även om stora delar av dalen motsatte sig att den skulle ha något att göra med vad som händer här (vilket jag kan hålla med om), så gillar man helt klart skvaller som sträcker sig utanför teknikområdet.

LÄS MER: Silicon Valley på väg att bli nya Hollywood

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson