Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Två tweets räcker för att marknaden ska reagera. Det visade sig tydligt på Apples börskurs när miljardären Carl Icahn uttryckte sitt missnöje över aktiens värde.

”Vi har för tillfället en stor andel i Apple. Vi tror att företaget är extremt undervärderat”, skrev Carl Icahn på Twitter sent på tisdagskvällen svensk tid. Han twittrade också ut sin åsikt om att Apple borde göra återköp av egna aktier, och att han hade haft ett bra samtal med bolagets vd Tim Cook.

Apples aktiekurs svarade med att ta ett skutt uppåt, och slutade på upp 4,75 procent vid Nasdaq-börsens stängning på tisdagskvällen.

När börsen stängde på fredagskvällen i förra veckan låg kursen på runt 455 dollar. Två börsdagar senare och den har gått upp till närmare knappt 490 dollar – en värdeökning som motsvarar runt 22 miljarder dollar, cirka 150 miljarder kronor. Under de dagarna har det, förutom Icahns tweets, spridits ett rykte om att lanseringen av nya Iphone blir den tionde september. Apple självt har också ett finger med i spelet då en talesperson bekräftade samtalet mellan Tim Cook och Carl Ichan till teknikbloggen All Things Digital.

LÄS MER: Då kommer (kanske) nya Iphone

Ichan är även på tapeten när det gäller ett annat teknikbolag. Han vill stoppa Michael Dells ansträngningar för att köpa ut Dell och göra det till ett privat bolag, genom att tillsammans med en grupp affärsmän försöka ta över det.

Den amerikanska miljardären har också att göra med den svenska Cevian-grundaren Christer Gardell, som han har utbytt aktietips med sedan sent 90-tal och senare samarbetat med kring stora investeringar. Bland annat har Icahn investerat i just hedgefunden Cevian.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson