Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Facebook-vd:n och grundaren Mark Zuckerberg är Silicon Valleys populäraste vd 2013, enligt hans anställda. Det visar karriärsidan Glassdoors årliga rankning av vd:ar i USA, där personalen på olika företag har fått svara på frågan: Tycker du att din vd leder företaget på ett bra sätt?

Zuckerberg klättrade från 85 procent till 99 procent i rankingen och landade på första plats. Förra året var det Apples vd Tim Cook som hade den placeringen, men i år ligger han på 18:e plats med 93 procent. Han körs också om av bland andra Googles vd Larry Page på elfte plats med 95 procent, och Salesforces vd Marc Benioff på 16:e plats med 94 procent.

Ericssons vd Hans Vestberg hamnar på platsen över Tim Cook, med 93 procent.

Glassdoor har fått in svar från över en halv miljon anställda, som har samlats in mellan den 25 februari 2012 och den 24 februari 2013.

Facebook lyckades också knipa förstaplaceringen för den bästa arbetsplatsen i USA 2013. Det i Glassdoors ”Employee Choice Awards” som kom ut i mitten av december förra året. Den omtalade börsnoteringen förra året och kritiken mot nya grafsöket till trots verkar Facebook-anställda nöjda med sin arbetsplats. Bland annat hyllas öppenheten och känslan av community på Facebook, där det till exempel anordnas många så kallade ”hackathons” då de anställda stannar på campus på kvällar och bygger nya funktioner tillsammans.

Läs också: Så ska nya miljarder sökas upp

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson