Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Hon har bland annat förbjudit hemmajobb, gett anställda fler förmåner och lanserat en ny Yahoo-startsida. Och för sina första sex månader på jobbet som vd för internetjätten har Marissa Mayer fått en bonus på 1,12 miljoner dollar, cirka 7 miljoner kronor.

Pengarna är en del av det kompensationspaket hon fick när hon började på Yahoo, skriver teknikbloggen All Things Digital. Vid sidan om det har hon även fått aktier och optioner värda 56 miljoner dollar, samt 14 miljoner dollar i kompensation för utebliven inkomst från hennes tjänst på Google.

Hennes årslön ligger på en miljon dollar, cirka 6,7 miljoner kronor, och utöver det får hon två miljoner dollar i bonus beroende på vilka mål hon når.

Det är många miljoner, men samtidigt har Yahoos aktie gått upp med nära 50 procent sedan Marissa Mayer tog över vd-posten. Ökningen motsvarar ett marknadsvärde på 17 miljarder dollar, cirka 114 miljarder kronor. Det vilar alltså en hel del förväntningar på hennes axlar.

Läs också: Därför säger Mayer nej till hemmajobb

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson