Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Twitter-valen ”Fail Whale”, som brukade visas när mikrobloggen låg nere, har inte synts till på ett tag. Numera får vi bara ett vanligt meddelande om att ”Den här webbsidan är inte tillgänglig” i webbläsaren. På eftermiddagen och kvällen här i Kalifornien, har Twitter haft problem med att tjänsten laddas långsamt och går upp och ner (mobilappen verkar ha fungerat bättre).

Ironiskt nog twittrade Twitters supportfunktion om att tjänsten fungerar till och från och att man jobbar på det, vilket ändå inte går att se när mikrobloggen ligger nere. Men meddelandet ligger även på deras supportsida på Tumblr.

I dag var ingen bra dag för Twitter att ha problem då Barack Obamas presidentinstallation ägde rum, en händelse som förväntades generera över en miljon Twitter-inlägg. Och det är andra gången på en vecka som tjänsten delvis ligger nere.

Vad felet beror på är ännu inte känt, men det kan handla om belastningen från installationen.

Här är valen som inte har synts till på ett tag.

—————–

Uppdatering: Nio timmar senare, sent på måndagskvällen här, rapporterade Twitter att felet var åtgärdat.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson