Annons
X
Annons
X

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

”Who wants a stylus?” Den retoriska frågan ställde Steve Jobs, Apples framlidne medgrundare och dåvarande vd, på scen när han presenterade den första generationens Iphone 2007.

En stylus är en penna man använder för att skriva och rita på en skärm. Produkter som har sådana i dag är till exempel Wacom-ritplattorna och Samsung Galaxy Note.

Men bolaget verkar ha ändrat sig (igen – läs mer här), för i förra veckan skickade två Apple-anställda in en patentansökan för en så kallad ”Active Stylus”, det uppger bloggen Patently Apple. Syftet med den nya produkten är att förbättra precisionen för en stylus, utan att märkbart öka kostnaderna för att producera den.

Patentansökan skickades alltså inte in i företagets namn utan av två av dess anställda, men det går dock att ändra innan det eventuellt blir godkänt.

Trots att Steve Jobs tidigare avfärdat en eventuell stylus är det känt att bolaget länge har jobbat med att vidareutveckla tekniken för en sådan. Men bara för att ännu en patentansökan är inskickad betyder det inte att Apple kommer att släppa en produkt med en pennlösning.

”Nobody wants a stylus.” Det var Steve Jobs svar på sin egen fråga. Men tiderna har uppenbarligen förändrats och vem vet vad som kommer. Apple skulle ju inte göra en liten Ipad heller.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson