Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Ett kreditkort, en Instagram-ikon och en gorilla. Vad har de gemensamt? Jo, de är alla saker som glada Halloween-firare i Silicon Valley har klätt ut sig till i dag (onsdag).

Jag skulle gissa på att 90 procent av dem som rör sig i San Francisco stad i dag antingen är utklädda i Hallowen-utstyrslar eller är klädda i Giants kläder (eller både och). San Franciscos baseball-lag Giants vann World Series i veckan och i dag var lagets stora parad och folk vallfärdade in till stan.

Liksom baseball tas Hallowen på stort allvar här. I flera veckor har utklädda firare synts på gator och restauranger. Och i dag nådde det sin kulmen på självaste Halloween.

Företagen i Silicon Valley firar på olika sätt och många har ordnat pumpa-skärarkvällar och går utklädda till jobbet. Twitters och Squares medgrundare Jack Dorsey utnämnde en gorilla med en människa i en bur och Indiana Jones till två av betallösningsföretagets Squares bästa utstyrslar, men undrade vad det hade med betalningslösningar att göra.

Ett par Square-anställda hade också klätt ut sig till kreditkort och en mobil med en Square-dosa i där kortet ska dras.

Startup-företaget Uber, som har en taxi-liknande tjänst, har utlyst en tävling i San Francisco där den som klär ut sig och åker med en Uber-bil kan vinna ett presentkort.

Och fotoalbum-appen Tapshare går så långt som att lotta ut 1 000 aktier i företaget till den som skapar ett Halloween-album med så många olika fotografer som möjligt.

Google firar med en så kallad interaktiv Doodle – ordet Google ritat på olika sätt – i form av ett hemsökt hus.

Hela mitt Facebook-flöde är fullt av Halloween-bilder, och Facebook har smyckat sitt campus i Menlo Park med pumpa-lyktor samt ändrat statusraden för en del användare.

Teknikbloggen Mashable har gått igång totalt på Halloween och har bland annat ett bildspel med folk som har klätt ut sig till Instagram-appen, och en lista med fem appar för att hålla koll på dina barn när de är ute och busar.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson
Fler bloggar