Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Stormen Sandy kan följas av hela världen, inte bara i traditionella nyhetsmedier utan också genom ögonvittnen som delar med sig av sina upplevelser i sociala medier.

I fotoappen Instagram finns det i skrivandets stund över 450 000 foton märkta med hashtaggen #sandy. Och enligt vad Instagram-grundaren Kevin Systrom säger till New York Times postas det tio nya foton på Instagram i sekunden. På sajten Instacane går det att se bilderna i webbläsaren.

Twitter har satt upp en egen sida för information från hashtaggen #sandy. Andra hashtaggar som används är #hurricanesandy och #frankenstorm som stormen också kallas.

En del inlägg på Twitter och Instagram är så klart spam och folk som vill få trafik på sina foton, men mycket av det är ögonvittnesbilder och reaktioner från och om de olika platserna där stormen dragit fram.

Teknikbloggen Pando Daily har listat en rad olika ställen där du kan följa Sandy på nätet.

Se också: Bilderna av stormen på Twitter
Läs mer: ”Sandy lämnar förödelse efter sig”

Uppdatering: Det har florerat en del falska bilder från Sandy och tidningen The Atlantic har rett ut vilka bilder som är riktiga och inte.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson