Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Som vi alla vet sker det politiska samtalet i dag i många fler kanaler än i de traditionella. President Barack Obama är bland annat aktiv på mikrobloggen Twitter och i dag på eftermiddagen ställde han upp i en fråga-svar-session, i det San Francisco-baserade nätforumet Reddit, för att nå väljare.

Reddit har en populär tjänst som heter AMA – ”Ask Me Anything” – alltså ”fråga mig vad ni vill”. Och det gjorde användarna. Barack Obama fick frågor om allt från internetfrihet, receptet till Vita husets öl och rymdprogram. Han svarade, men bara på tio av de tusentals frågorna som kom in under frågetimmen.

Reddit slog rekord och de nära 200 000 besökarna, som samtidigt var inne i diskussionsforumet under frågestunden, orsakade att sajten inte gick att komma åt för många under delar av den.
– Det är kaos här, sa Reddits ansvarige Erik Martin till teknikpublikationen The Verge.

Vem står näst på tur för att svara på frågor från Reddit-användarna? Mitt Romney?

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson