Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Här kommer lite entreprenörshumor så här en tisdag. Några av er kanske har sett den – skämtsajten Nonstartr.com som har cirkulerat i några månader på webben. Den kopplar ihop ett startup-företag med en grupp användare för att få fram en ny idé. Eller kopplar ihop två olika startup-företag som en idé för ett nytt. Som de ovan där lagringstjänsten Dropbox möter Klout, tjänsten som mäter inflytande på nätet.

När du har tryckt fram en ny idé och gillar den – eller inte – kan du twittra ut den till dina följare, skriva något om varför det skulle vara en bra idé eller inte och kolla om de håller med.

Vad tycker du, är till exempel ”det är som Spotify, men för de som har picknick” en bra idé. Inte? Jag tänkte väl det.

Skämt åsido är det ju en trend att tjänster beskrivs genom andra. Jag har skrivit om det förut här på bloggen. Om videoapparna Socialcam och Viddy som går under benämningen ”Instagram för video”. Andra exempel är ”Dropbox för Google-användare” om synkroniseringstjänsten Insync eller ”Airbnb för bilar” om tjänsten Getaround där man hyr varandras bilar istället för bostäder.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson