Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På morgonen här (torsdag) låg mikrobloggen Twitter nere. Nertiden började runt nio, och det gick varken att gå in på Twitter.com eller att uppdatera deras appar. Men mobilsajten mobile.twitter.com fungerade efter ett tag och även vissa tredjepartsapplikationer.

Driftstörningarna händer samma dag som Twitter introducerar annonsering på 50 nya marknader, skriver Bloomberg.

Twitter uppdaterade sin statussida under förmiddagen med att deras ingenjörer jobbade på att lösa problemet. Runt 10.10 på förmiddagen var sajten och apparna uppe igen. Tjänsten gick ner igen vid 10.40 och gick upp och ner några gånger fram till strax efter 11, men fortsatte att vara instabil och hade långa svarstider under dagen.

Gruppen UGNazi lät meddela att de hade gjort en (DDoS) attack mot mikrobloggen, som gjorde att användarna inte hade tillgång till den. Men kort efter det postade Twitter ett inlägg på sin företagsblogg där man hävdade att problemet inte berodde på det, utan var en så kallad ”cascading” bugg som påverkade hela systemet.

Nertiden var den längsta sedan i oktober förra året och tjänsten låg helt nere under en dryg timme. Inte ens Twitter-valen, den så kallade ”Fail Whale”, visades.

Många användare gick till sajten Isitdownforeveryoneorjustme.com för att kolla om Twitter faktiskt hade kraschat, och ironiskt nog är den byggd av den före detta Twitter-anställde ingenjören Alex Payne.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson