Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Minns du mikrobloggen Jaiku? Den hade en relativt stor användarbas i Sverige och medgrundades av en finsk entreprenör som heter Jyri Engeström. 2007 köptes Jaiku av Google och utvecklingen av tjänsten lades ner. Nu har Jyri Engeström, som stannade i San Francisco sedan han slutade på Google 2009, sålt sin nästa startup Ditto.me. Den här gången till nätkupongbolaget Groupon.

Ditto.me är en app för att upptäcka nya restauranger, butiker, filmer och annat tillsammans med andra. Den lanserades för ett år sedan och kommer att läggas ner den 30 april, skriver Jyri Engeström i en bloggpost, som gick ut för ett par timmar sedan på företagets blogg. Det tyder på att det är personerna på Ditto som Groupon är ute efter.

På bloggen skriver han också att Groupon liksom Ditto jobbar med att utveckla lokala områden, och att de nu ska fortsätta göra det tillsammans. Om teamet på Ditto kommer att flytta till Chicago och jobba på Groupons huvudkontor eller stanna kvar i San Francisco är oklart.

Jag har bett Jyri Engeström om en kommentar till köpet, men han hänvisar till en PR-person på Groupon. Inte så konstigt med tanke på att bolaget är börsnoterat.

Det var inte bara Ditto.me som blev uppköpta eller fick in kapital under måndagen i Silicon Valley. Två exempel är Twitter som köpte det sociala analysföretaget Hotspots.io och att bland andra Richard Branson investerar över 30 miljoner dollar, cirka 200 miljoner svenska kronor, i den sociala nätverkstjänsten Path.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson