Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Efter att ha varit stängd i flera år ska snart det som kallats ”världens farligaste vandringsled” åter öppna för turister.

Det handlar om El Camino del Rey i södra Spanien, en cirka en meter bred betongled som hänger på berget Gaitanes Gorges väggar 100 meter upp i luften.

Leden byggdes i början av 1900-talet för att arbetarna skulle kunna ta sig till kraftverken Chorro Falls och Gaitanejo Falls, men på senare tid har den bara  lockat bergsklättrare och våghalsiga äventyrare. Efter två dödsolyckor 1999 och 2000 stängde de lokala myndigheterna ingångarna i båda ändarna av den fyra kilometer långa leden. Ett 1,5 kilometer lång del i mitten har dock varit tillgänglig hela hela tiden.

För ett drygt år sedan inleddes en upprustning av leden. Hål har lagats, gångvägarna har förstärkts och höga staket har satts upp. 2,5 miljoner euro har det kostat och den officiella öppningen ska ske den 28 mars, skriver The Independent.

Då ska världens farligaste led vara förvandlad till en ofarlig sevärdhet för vanliga turister.

Titta på den här filmen så förstår du varför leden har rustats upp.

YouTube Preview Image