Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Germany Body Scanners

Foto: AP

Så har det vi alla hela tiden misstänkt till slut bekräftats – flygplatsernas säkerhetspersonal har väldigt kul åt nakenskannernas bilder på oss passagerare.

Det är en före detta anställd på Transportation Security Administration, TSA, i USA som tar bladet från munnen och berättar sanningen om nakenskanningen som han inte ger mycket för, skriver The Telegraph och hänvisar till sajten Politico.

Den anställde, Jason Harrington, berättar också att passagerarna fram till 2010 kategoriserades efter nationalitet i säkerhetskontrollerna. Personalen drillades så hårt under utbildningen att han kommer ihåg den här ramsan som en dikt, skriver han på sajten:

Syrien, Algeriet, Afghanistan
Irak, Iran, Yemen
och Kuba,
Libanon-Libyen, Somalia-Sudan
Personer från Nordkorea

Alla som visade pass från dessa nationer togs automatiskt åt sidan.

Harrington, som är väldigt kritisk till sina förra arbetsgivare TSA, har också twittrat om att säkerhetspersonalen ofta drack upp den alkohol som passagerarna var tvungna att lämna ifrån sig.

Och när det gäller nakenskanningen så är Harrington som sagt tveksam. Han menar att bilderna på passagerarnas nakna kroppar gör mest nytta som glädjespridare bland personalen.

”Helkroppsskannern är bra på finna allt utom att upptäcka klurigt gömda pistoler och sprängämnen”, skriver han.

Här kan du läsa Jason Harringtons bekännelse som har rubriken: ”Dear America, I saw you naked”.

MER LÄSNING: Forskare: Skanning kränker i onödan
MER LÄSNING: Flygpassagerare rasar mot nakenskanning

Fler bloggar