X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Vintermörkret är här. Dags att drömma om sköna stränder. Därför, utan inbördes rangordning, här är mitt dreamteam i strandligan just nu.

IMG_2533

Seven Mile Beach, Jamaica. Foto: Per Johnsson

Seven mile beach, Jamaica
Vansinnigt vacker strand som ligger vid turistorten Negril på Jamaica. Stranden är ingen okänd pärla, tvärtom så förekommer den ofta på listor över världens skönaste stränder och den kantas dessutom av små hotell och restauranger. Stranden är lång och långgrund, den har kritvit sand, klart vatten och, inte minst, en skön tillbakalutad atmosfär. En fullträff helt enkelt.

 

per_25mb 1.tif

Long beach på ön Perhentian Kecil. Foto: Per Johnsson

Long beach, Perhentian Kecil, Malaysia
Längst in i en bukt på Asiens skönaste ö Perhentian Kecil utanför Malaysia östkust ligger ljuvliga Long beach. Hit kommer de flesta för att dyka och snorkla, men det går också alldeles utmärkt att spendera dagen med att göra ingenting mer än att sola och bada på den kritvita stranden. Det är också på stranden man äter sin middag – nyfångad fisk.

 

CayoLeventado

Cayo Levantado, Dominikanska republiken. Foto: Per Johnsson

Cayo Levantado, Dominikanska republiken
Cayo Levantado kallas också Bacardiön eftersom det var här Bacardi tog sina berömda reklambilder på 1970-talet. Sällsynt vacker ö, med en osannolikt läcker strand med sand som bakpulver och vatten som mineralvatten.
Enda nackdels är att det kan bli lite väl trångt här. Cayo Levantado är nämligen en av Dominikanska republikens mest kända öar och många hotell och arrangöer på fastlandet ordar dagsturer hit.

 

Phu Quoc 10

Long Beach på ön Phu Quoc, Vietnam. Foto: Per Johnsson

Long Beach, Phu Quoc, Vietnam
Oändligt lång sandstrand på ön Phu Quoc i Vietnam. En hel del bra bungalowboende i norra delen, men ju längre söderut man kommer, desto mer öde.

 

SONY DSC

Miami beach, USA. Foto: Per Johnsson

Miami beach, Florida, USA
Miami Beach är en upplevelse utöver det vanliga, en utställning i höga glänsande hotell, låga vackra art deco-hus, silikonbröst och anabolapumpade biceps. Jo, det är så. Fördomen är sann, Miami Beach är på många sätt sinnebilden för det konstgjorda USA.
Och mest konstgjord ser stranden ut att vara, den långa, breda, långgrunda sandstranden med sina färgglada små vaktkurer och sin makalösa sand som måste vara bland det vitaste som finns i hela världen. Men stranden är på riktigt, och den är dessutom en riktig favorit. Liksom hela Miami Beach.