X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Att det här med att vissa flygbolag, oftast de som kallar sig lågprisbolag, tar betalt för incheckat bagage för att kunna marknadsföra sina biljetter med ett lägre pris inte är en bra idé, märktes tydligt på flygresan till Budapest i helgen.

Det obekväma resultatet blir, inte helt överraskande, att i stort sett samtliga passagerare trycker ner all sin packning i ett svullet handbagare. Addera sedan ett hav av taxfreepåsar på hemvägen och du har en minst sagt överfull kabin.

På min flygning nyligen var bagagehyllornas utrymme slut långt innan samtliga passagerare kommit ombord och kabinpersonalen tvingades gång på gång upprepa mantrat: ”Nej, öppna inte luckan, det får inte plats mer där. Ni får ha väskan/kassen under sätet framför er”. En upplysning som, med tanke på det redan begränsade benutrymmet, inte direkt höjer passagerarnas humör. Det muttrades självklart en hel del i kabinen och jag är därför övertygad om att många håller med mig när jag säger: Höj biljettpriset nu och låt folk checka in sina väskor utan extra kostnad.

Eller gör som Easyjet och begränsa måtten för handbagagen.
Eller som Frontier och inför avgifter för passagerare som vill använda hatthyllan.
Eller hitta på något helt annat, bara vi får mer plats i kabinen.