X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Har du någonsin undrat varför du alltid hamnar närmast toaletten på din lokala restaurang? Nya avslöjanden angående placeringspolicyn på två av Paris mest kända serveringar kan ge dig en oroväckande ledtråd.

Enligt den franska veckotidningen Le Canard Enchaine avgör nämligen ditt utseende vilka platser du får. I alla fall när du besöker lyxrestaurangen Le Georges i konst- och kulturcentret Pompidou Centre och Cafe Marly på Louvren.

Avslöjande kommer från två servitörer som nyligen slutat på Le Georges. Servitörerna uppger för Le Canard Enchaine att de beordrades att sortera in gästerna i kategorierna snygga och – inte fullt så snygga.

De med fördelaktigt yttre skulle sedan placeras så de syntes utifrån medan de andra skulle gömmas undan längre in i restaurangen.
På Cafe Marles skulle uteserveringen på trottoaren vara en ”ugly-free zone”, enligt nyhetsbyrån AFP.

Och vad hände om personalen inte följde reglerna? Ja, enligt de två servitörerna som slutat på Le Georges fick de skarpa tillrättavisningar och kommentarer i stil med: ”Vad har du gjort?” och ”Vi kan inte ha de där fula trynena där alla kan se dem”.

AFP har försökt nå någon på Baeumarly group som äger de båda restaurangerna för en kommentar, utan att lyckas.

LÄS OCKSÅ: Krogar att upptäcka i Paris.