Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

ee3a7c3d05175abade229dcbc7d7d25aaa02406d73c45161e4f80033e292b6ff

Foto: Jaktogo 

Och nu blir det reklam.

Vill du snuva flygbolagen på pengarna de vill ha för ditt incheckade bagage? Vill du ändå ha med dig mer packning än vad som ryms i handbagaget? Då kanske Jaktogos nya ”väsk- och klädesplaggskombo” kan vara något för dig. Du kommer inte att vara snyggast klädd på flygplatsen, men du kommer kunna ha med dig de där extra tröjorna och skorna som på grund av flygbolagets strikta regler för handbagage inte fick vara med i kabinväskan.

”Väsk- och klädesplaggskombon” (vad ska man kalla den?) finns i olika utföranden – poncho, klänning och långrock. Gemensamt för samtliga är att de utrustade med 6-14 djupa fickor som sammanlagt klarar tio kilo bagage och att de kan uppträda som både klädesplagg och axelremsväska.

Priset ligger på runt 700 kronor så man får flyga några gånger för att det ska löna sig.

Till sist: Jag ska vara ärlig, jag har inte testat grejerna och jag kommer nog inte göra det heller. Men jag tycker det vore kul att få se någon medpassagerare förvandla sin fullpackade väska till en lika fullpackad poncho nästa gång jag passerar säkerhetskontrollen.

Läs också: Allt fler flygbolag ta betalt för bagage.