Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Foto: Colourbox

Är det kanske flygbolagen på den här listan du ska undvika nästa gång du ska ut och flyga? Ja, i alla fall enligt brittiska Skytrax som betygsätter och granskar flygbolag och flygplatser runt om i världen, och den australienska affärssajten Business Insider Australia.

Tillsammans har de nämligen hittat världens tio sämsta flygbolag. Rankningen gäller ekonomiklass och i betygssättningen har hänsyn tagits till stolarnas komfort, matkvaliteten, underhållningssystemet ombord, hur rent det är i kabinen, kabinens allmänna skick och servicen ombord.

Här är listan inget flygbolag vill hamna på (maxpoäng är 100):

1. Turkmenistan Airlines, 30.8 poäng
2. Sudan Airways, 33.3 poäng
3. Ukraine International Airlines, 36.3 poäng
4. Uzbekistan Airways, 37.5 poäng
5. Air Koryo, 39.2 poäng
6. Bulgaria Air, 41.8 poäng
7. Rossiya Airlines, 42.7 poäng
8. Iceland Express, 42.8 poäng
9. Tajik Air, 43.3 poäng
10. Syrian Air,  44.8 poäng

Listan grundar sig på Skytrax årliga enkäter med resenärer i 160 länder.