Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Richard Branson, Virgin Group, serverar Tony Fernandes på Air Asia X. Foto: AP.

Det började med ett vad två flygpampar emellan: vinner ditt formel 1-lag ska jag hoppa in som flygvärdinna på ditt flygbolag. Detta var för tre år sedan och de två flygherrarna var Richard Branson på Virgin Group och Tony Fernandes på Air Asia X. Branson förlorade och i helgen var det dags att jobba av spelskulden.

Med nyrakade ben, läppstift, smink, högklackade skor och röd klänning gick Branson ombord på Air Asia X:s flyg från Perth i Australien till Kuala Lumpur i Malaysia. Entrén gjordes till tonerna av Aerosmiths Dude looks like a lady.

När musiken tystnat och planet lyft serverade Branson drinkar och tilltugg tillsammans med övrig kabinpersonal. Han ”råkade” dessutom spilla ett glas juice över Tony Fernandes.

300 passagerare, varav 50 journalister, var med på resan. PR-trick, javisst, men ett roligt sådant. Dessutom gick 100 dollar per sålt säte till välgörenhet.

YouTube Preview Image