Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

54 euro, eller cirka 500 kronor. Det var vad ett brittisk sällskap fick betala för fyra glassar på Antica Roma Bar nära Spanska trappan i Rom. Notan fick dem så klart att reagera, men chefen för glassbaren menar enligt The Telegraph att glassarna var värda sitt pris eftersom de var så stora.

Det brittiska sällskapet får dock medhåll av Roms lokalpolitiker som kallar glassnotan för en skandal.

– Det är inte första gången något sådant här händer. 2009 ville en pizzeria nära Piazza Navona att ett japanskt par skulle betala 695 euro för en middag, säger politikern Matteo Costantini till The Telegraph.

Tidningen passar också på att varna för de män som utklädda till gamla romare låter sig fotograferas tillsammans med turister utanför Colosseum. De gamla romarna använder turisternas kameror och vill ha orimligt mycket pengar för besväret.

Det senare kan jag skriva under på. Bilden här under visar inte bara ett av mina mest pinsamma ögonblick, den kostade mig dessutom tio euro.