Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

En krona som står sig stark i förhållande till den amerikanska dollarn (och kanske en viss Thailandsmättnad) har under de senaste vintersäsongerna inneburit ett ökat resande västerut. Charterarrangörerna har tävlat i att utse nya resmålsfavoriter och vi har läst om säljrekord till länder som Aruba, Barbabos, Dominikanska republiken och Mexiko.

Därför är det inte alls konstigt att det nu är dags för nästa karibiska land att ge sig in i kampen om de svenska resenärernas gunst: Jamaica.

Ving har haft charterresor hit redan den här vintern och nästa vinter hänger Fritidsresor på.

Tillhör du den växande skara svenska resenärer som funderar på att tillbringa några semesterveckor på den karibiska reggaeön kommer här ett tips: Seven Mile Beach.

Stranden sorterar inte på något sätt under rubriken okänd pärla. Tvärtom. Den ligger vid turistorten Negril och kantas av hotell (de flesta små) och restauranger. Men den är riktigt skön. Så här ser den ut.