Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Veckans nyhetssammanfattning:

Google maps för bekväma klättrare
Google maps streetview fortsätter att utforska världen åt oss. Efter Stora barriärrevet, Amazonas, diverse skidbackar och Grand Canyon är det nu dags att bestiga några av världens högsta berg, nämligen Aconcagua i Sydamerika, Kilimanjaro i Afrika, Elbrus i Ryssland och Mount Everest i Asien. På Mount Everest kommer vi dock inte ända upp på toppen, berättar The Telegraph.

Nekad inresa på grund av tatuering
En brittisk turist är enligt BBC ”chockad och upprörd” över att han inte fick komma in i Sri Lanka på grund av den Buddhatatuering han har på ena armen. Säkerhetsvakterna på Colombos flygplats menade att Antony Ratcliffe, som den 42-åriga turisten från Nottingham heter, genom tatueringen brast i sin respekt för buddismen.

BBC berättar att Ratcliff, som hade tolv timmars transfertid i Colombo på sin resa från London till Malaysia, blev stoppad av säkerhetsvakter när han skulle lämna flygplatsen.

– Vakterna blev galna när de såg min tatuering. Hela upplevelsen har varit en chock för mig – det har varit upprörande och slöseri med tid, säger Ratclliff som efter ett antal timmar i flygplatsens förhörsrum kunde fortsätta sin resa till Kuala Lumpur.

Spansk ö blir trådlös
Allt fler hotell runt om världen har insett vikten av att kunna erbjuda gratis internet. Det är bra. Även på kaféer, barer och restauranger har det blivit lättare att surfa och twittra utan kostnad. Det är också bra.  Allra bäst just nu är dock den lilla spanska ön El Hierro som erbjuder kostnadsfri wifi över alla sina 278 kvadratkilometrar, skriver Politiken.

El Hierro är Kanarieöarnas minsta och västligaste ö, känd för sin vackra natur och sitt kristallklara vatten.

Ett bakslag för rymdturismen?
Till sist. I veckan kom nyheten som kan innebära dödsstöten för alla planer på rymdturism: Forskare vid universitetet i Montreal har efter försök genomförda på växter kommit fram till att det kan vara livsfarligt att ha sex på platser utan gravitation.

Fler bloggar