Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Här är filmen alla (nåja, många i alla fall) pratar om just nu. Ryanair tar hjälp av den spanska gränspolisen Guardia civil för att kasta en kvinna av planet på flygplatsen Manises i Valencia. Orsak: Hon har med sig en bok och en pappersrulle för mycket ombord.

– Herregud, låt mig slippa det här, säger kvinnan när polisen och flygpersonalen tvingar henne ut ur planet.

När medresenärerna erbjuder sig att packa ner kvinnans grejer i sina handbagage, stoppas även de av flygpersonalen och polisen.

– Skamligt, hör man passagerna ropa i det allmänna tumultet som uppstår.

”De tvingade ut henne med våld på grund av en simpel bok och en pappersrulle som inte fick plats i hennes väska”, skriver medpassageraren Soraya Pla som var den som först postade filmen på Facebook.

Enligt Ryanairs regler får man bara ha med sig ett handbagage per person ombord på planet. Har man mer kostar det 50 Euro. Kvinna uppger att hon försökte betala men att hennes kort inte fungerade.

Ryanair hävdar att kvinnan trängde sig förbi personalen vid gaten och dessutom vägrat visa såväl id-handling som boardingkort.

Oavsett vem som har rätt sprider sig filmen nu på nätet och spanska Twitteranvändare uppmanar till bojkott av flygbolaget.

YouTube Preview Image